Testiranje sigurnosti servera i aplikacija | Pronect
Prijeđite na
Pronect siguran hosting
Prebacivanje hostinga je vrlo jednostavno i brzo. Vi ne morate o ničemu brinuti jer mi kompletno prebacivanje radimo za vas. Prijenos ne može biti brži i jednostavniji.
Testiranje i zaštita servera i aplikacija

Što je penetracijsko testiranje?

Penetracijsko testiranje je simulacija realnog napada na web stranicu kako bi se otkrile sve ranjivosti koje zlonamjerni napadači mogu iskoristiti. Cilj penetracijskog testiranja je istraživanje i otkrivanje ranjivosti web stranice iz realne perspektive pravog napadača.

Što će vam otkriti penetracijsko testiranje?

Otkrit ćemo vam da li ste zaštićeni protiv zlonamjernih napada i kako točno se možete zaštiti.

  • Koliko je vaš sustav ranjiv i do kojih sve vrijednih podataka zlonamjerni napadači mogu doći
  • U kojoj mjeri i kojim ste sve rizicima za vaše poslovanje izloženi (pristup e-mail komunikaciji, pristup bazi podataka o korisnicima, pad reputacije ili slično)
  • Koliko možete vjerovati sigurnosnim rješenjima koje trenutno imate
  • Detaljan uvid u ranjivosti vaše web stranice ili web aplikacije
  • Kako točno ispraviti sve ranjivosti i osigurati se
  • Kako uspostaviti i održati siguran sustav koji vas štiti od svih opasnih prijetnji

Naša jedinstvena metodologija otkrivanja ranjivosti

Zahvaljujući našem dugogodišnjem iskustvu u web sigurnosti razvili smo naprednu internu metodologiju otkrivanja ranjivosti. Penetracijska testiranja koja izvodimo se temelje na realnim napadima i opasnostima. Kako bismo vam pružili vrhunski kvalitetnu uslugu, penetracijska testiranja izvodimo iz realne perspektive napadača. Simuliramo napade baš kao što bi to zlonamjerni napadač izveo - kako biste imali pravi uvid u realno stanje vaše sigurnosti.

Skeneri i alati za otkrivanje ranjivosti imaju svoju funkciju i daju vrijedan uvid. Ali mi se u svom radu oslanjamo isključivo na ručno testiranje. Naša glavna prednost je u tome što razumijemo kako pravi napadači djeluju.Točno znamo koje radnje izvode kako bi došli do vaših vrijednih podataka. Ne vodimo se instrukcijama iz knjiga već realnim situacijama koje razumijemo zbog našeg iskustva i konkretnog praktičnog znanja.

Vaše web stranice i aplikacije testiramo za ranjivosti poput SQL Injection, XSS, Directory Traversal, Authentication Bypass, LFI/RFI, Buffer Overflow i konfiguraciju servera.

Zašto se oslanjamo isključivo na ručno testiranje?

Mnoge organizacije trenutno koriste automatske alate za testiranje i interne resurse kako bi provjerili sigurnost. Alati za penetracijsko testiranje pružaju vrijedan uvid u sigurnosnu arhitekturu. Ipak, tim alatima nedostaju analitičke sposobnosti koje imaju iskusni sigurnosni profesionalci. Kao rezultat, automatski alati mogu zakomplicirati proces procijene tako što izvještavaju visok broj lažno pozitivnih rezultata ili izlistavaju bezbroj ranjivosti umjesto da identificiraju rizike visoke razine. To uzrokuje manje učinkovite rezultate ili povećano vrijeme i troškove potrebne da bi se identificirali korisni podaci. Pored toga, zlonamjerni napadači su itekako svjesni ograničenosti automatskih alata i skenera. Iz tih razloga se oslanjamo isključivo na ručno testiranje iz realne perspektive napadača.

Koliko traje penetracijsko testiranje?

Period penetracijskog testiranja ovisi o kompleksnosti vašeg sustava. Može trajati od 3 dana do najviše 10 dana.

Izvješće o sigurnosti

Nakon testiranja šaljemo vam jednostavno napisana i jasno razumljiva izvješća s detaljnim opisom ranjivosti i njihovim rješenjima. Radimo dvije vrste izvješća:

Općenit izvještaj – jednostavan i jasno razumljiv izvještaj s opisanim ranjivostima i rizicima za sigurnost tvrtke, te kako to može utjecati na poslovne procese tvrtke. Izvještaj je namijenjen osobama iz managemanta koji nemaju specifična tehnička znanja.
Tehnički izvještaj – detaljan tehnički opis svih ranjivosti koje su otkrivene i jasan akcijski plan s preporukama kako otkrivene ranjivosti osigurati. Izvještaj je namijenjen IT stručnjacima iz tvrtke.

Preferiramo da izvješća budu što kraća i konkretnija. Sve je jasno i konkretno opisano, bez bilo kakvih nepotrebnih statističkih grafikona, opisa ili slično.

Važna napomena:

Preozbiljno shvaćamo pristup testiranju sigurnosti web sustava vaše tvrtke. S obzirom na to da se radi o podacima najviše razine povjerljivosti želimo osigurati da budete maksimalno zaštićeni da su vaši podaci 100% sigurni. Upravo iz tog razloga sa svakim klijentom:

  • Potpisujemo ugovor o tajnosti podataka
  • Udaljeno testiranje radimo s fizički sigurne lokacije
  • Šaljemo enkriptirana izvješća koja odmah brišemo nakon što vam ih pošaljemo
  • Sva testiranja se rade s virtualne mašine za jednokratnu upotrebu koja se odmah briše nakon što se završi testiranje

Ispunite formu sa strane ako želite znati koliko su vaši podaci sigurni na Internetu. Odgovoriti ćemo vam u roku 30 minuta.


<